Vildsvinsgryta med sweet chilisås

6 port.

1 kg vildsvinskött eller annat nötkött
smör
3 lagerblad
9 st vitpepparkorn
9 st grönpepparkorn
salt
vatten
2 msk viltfond
¾ dl sweet chilisås
2 tsk tomatpuré
2 tsk svartvinbärsgelé
1 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
2 tsk vitlökspeppar
1½ dl grädde
maizena
ev. salt, peppar

Dela köttet i lagom stora grytbitar.
Bryn köttet på hög värme i lite smör i en stekpanna, lägg över i en gryta när det är färdigt.
Lägg i lagerblad, pepparkorn och salt i grytan och häll på vatten så att det precis täcker köttet.
Låt vattnet koka upp och låt sen köttet stå och småputtra på lite lägre värme i ca 2-3 tim tills köttet är mört.

Blanda i fond, sweet chilisås, tomatpuré, gelé och kryddor.
Rör i grädden och låt det koka upp.
Red av såsen med maizena och smaka av med lite salt och peppar om det behövs.

Servera med ris eller potatis.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

1 kg vildsvinskött eller annat nötkött (11 SP)
smör (lägg till SP för så mycket du använder)
3 lagerblad
9 st vitpepparkorn
9 st grönpepparkorn
salt
vatten
2 msk viltfond
¾ dl sweet chilisås (8 SP)
2 tsk tomatpuré
2 tsk svartvinbärsgelé (2 SP)
1 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
2 tsk vitlökspeppar
1½ dl matlagningsgrädde 15% (12 SP)
2-3 msk maizena (2 SP)
ev. salt, peppar

Totalt blir det 6 SP/port. Lägg till SP för tillbehör och servera med valfria grönsaker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *