Vildsvinsgryta

En enkel köttgryta när man har tid för ett litet långkok.

6 port.

800 g grytbitar av vildsvin
smör
1 l vatten
3 msk viltfond
4 lagerblad
8 pepparkorn
salt
1½-2 dl grädde
3 msk vetemjöl
1 msk soja

Bryn grytbitarna i smöret i en gryta.
Häll på vattnet och lägg i buljongtärningarna och låt koka upp.
När buljongen löst sig i vattnet lägger du i lagerblad, pepparkorn och salt.
Låt köttet koka i buljongen ca 2 tim. eller tills köttet är mört.


Vispa ihop grädde och mjöl så att det inte finns några mjölklumpar kvar.
Låt såsen koka upp.
Smaka av med sojan.
Servera med ris eller potatis.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

800 g grytbitar av vildsvin (8 SP)
smör (lägg till SP för mängden du använder)
1 l vatten
3 msk viltfond
4 lagerblad
8 pepparkorn
salt
1½ dl matlagningsgrädde 13% (
11 SP)
3 msk vetemjöl (3 SP)
1 msk soja

Totalt blir det 4 SP/port. Lägg till SP för ris eller annat valfritt tillbehör.

TIPS! Har man inte tillgång till vildsvinskött så går det lika bra med någon typ av nötkött istället. Kolla upp vilken SP just det köttet har för att korrigera slutpoängen.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *