Ostbollar med gräslök

Årets längsta dag är här, åtminstone till namnet. Ledig dag och sjukstuga kör vi på! Hur är det för er?

Ett gott tips till helgdrinken eller helgbrickan eller vad man nu väljer att äta för smarrigt på helgen.

18 st

100 g riven cheddarost
150 g naturell färskost
50 g saltade lantchips
gräslök

Blanda den rivna osten och färskosten i en bunke.
Rulla till 18 st bollar (hit går det bra att förbereda innan servering, ställ in i kyl).
Krossa chipsen och skär gräslöken fint.
Blanda chipssmulorna och gräslöken i en skål och rulla bollarna i blandningen.
Servera direkt!

Viktväktarna Points

100 g riven cheddarost *
150 g naturell färskost, light *
50 g saltade lantchips *
gräslök

Totalt blir det 2P/st.

TIPS! Byt cheddarosten mot 10% ost istället så blir det 1P/st.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: 48 kcal/st (cheddarost) eller 39 kcal/st (ost 10%).

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

4 reaktioner till “Ostbollar med gräslök”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *