Ugnsstekt falukorv
6 port.
1 falukorvsring
ketchup
senap
1 falukorvsring
ketchup
senap
bostongurka
ost
ost
3 dl matlagningsgrädde
+ ketchup
salt
peppar
Skär korven i skivor nästan helt ner till skärbrädan.
Den ska sitta ihop som en ring efter du skurit skivor.
Häll i ketchup och senap mellan korvskivorna.
Blanda grädde med ketchup och häll över korven.
Såsen är alltid populär så ta gärna mycket.
Ha över riven eller skivad ost.
In i ugnen ca 225°C i 20 min, eller tills det ser färdigt ut.
Skär korven i skivor nästan helt ner till skärbrädan.
Den ska sitta ihop som en ring efter du skurit skivor.
Häll i ketchup och senap mellan korvskivorna.
Blanda grädde med ketchup och häll över korven.
Såsen är alltid populär så ta gärna mycket.
Ha över riven eller skivad ost.
In i ugnen ca 225°C i 20 min, eller tills det ser färdigt ut.
Potatismos
mjölig potatis
gräddmjölk
smör
salt
vitpeppar
riven muskotnöt
Känn på potatisen att den är mjuk.
Häll av vattnet och mosa potatisen med hjälp av en potatisstöt eller elvisp.
Värm upp lite gräddmjölk och rör ner lite i taget medan du vispar/rör ihop moset.
I med en rejäl klick smör och smaka av moset med salt, vitpeppar och muskotnöt.