Ugnsrostade havregryn

Hittade ett smarrigt tips på hemmagjord müsli på Instagram hos en tjej jag följer. Så smidigt att göra och otroligt gott! Jag åt det med kanel/farinstekta äpplen, kvarg och en gnutta sirap och en smörgås till frukost 👌

4 dl havregryn
1 dl äppelmos
en nypa salt
ev smaksättning (vaniljpulver, kanel, kardemumma)

Blanda ihop ingredienserna och smaksätt eventuellt.
Fördela på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
in i ugnen i ca 15-20 min i 200°C.
Rör runt efter halva tiden och ha lite koll så det inte bränns.
Servera till fil, yoghurt eller kvarg.

Viktväktarna Points

4 dl havregryn *
1 dl äppelmos, utan socker *
en nypa salt
ev smaksättning (vaniljpulver, kanel, kardemumma)

Totalt för hela satsen blir det 16P, dela upp i lagom stora portioner för att få reda på antalet points/port.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: 640 kcal för hela satsen.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

4 reaktioner till “Ugnsrostade havregryn”

  1. Hei. Fant denne oppskriften via Pinterest. Ser godt ut.
    Spm. Bruker du varmluft her? Og er det store havregryn eller ”lettkokte” havregryn?
    Takk for at du deler 😊

    1. Gradantalen som står i receptet är med vanlig över/undervärme, men det går lika bra att köra med varmluft, då brukar jag sänka temperaturen med 25° i vår ugn 👌
      Det är gjort på helt vanliga havregryn 🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *