Hittade ett smarrigt tips på hemmagjord müsli på Instagram hos en tjej jag följer. Så smidigt att göra och otroligt gott! Jag åt det med kanel/farinstekta äpplen, kvarg och en gnutta sirap och en smörgås till frukost 👌
4 dl havregryn
1 dl äppelmos
en nypa salt
ev smaksättning (vaniljpulver, kanel, kardemumma)
Blanda ihop ingredienserna och smaksätt eventuellt.
Fördela på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
in i ugnen i ca 15-20 min i 200°C.
Rör runt efter halva tiden och ha lite koll så det inte bränns.
Servera till fil, yoghurt eller kvarg.
Viktväktarna Points
4 dl havregryn *
1 dl äppelmos, utan socker *
en nypa salt
ev smaksättning (vaniljpulver, kanel, kardemumma)
Totalt för hela satsen blir det 16P, dela upp i lagom stora portioner för att få reda på antalet points/port.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: 640 kcal för hela satsen.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Hei. Fant denne oppskriften via Pinterest. Ser godt ut.
Spm. Bruker du varmluft her? Og er det store havregryn eller ”lettkokte” havregryn?
Takk for at du deler 😊
Gradantalen som står i receptet är med vanlig över/undervärme, men det går lika bra att köra med varmluft, då brukar jag sänka temperaturen med 25° i vår ugn 👌
Det är gjort på helt vanliga havregryn 🥰
Kan man ta fiberhavregryn istället? Eller blir det bäst med vanliga?
Det spelar ingen roll använd det du själv föredrar 👌😊