Twixbiskvier

Blev en tur till jobbet på fm och ta igen lite tid från gårdagen när jag var hemma med barnen. Förberett maten till kvällens middag då dottern har dans så då vill man att det ska gå snabbt när man kommer hem. Stanna på nåt bageri och köpa med lite bröd hem till kycklingsoppan som vi ska äta när vi ändå är i stan. Imorgon är jag helt ledig, ska bli skönt! Kanske en tur till nya lunchhaket i byn som öppnade i måndags.

Brukar använda min silikonmatta som är till macarons då har man ett mått att gå efter när man spritsar ut smeten. Min smet blev lite för tjock denna gång så den var svårspritsad, hade nog ett lite för litet ägg till mängden mandelmassa tyvärr. Men det blev bra i slutändan ändå. Twixkrämen har jag köpt hos Matsmart för ett tag sen.

25 st

200 g mandelmassa
1 äggvita från ett stort ägg

50 g rumsvarmt smör
50 g twixspread (som nutella fast med twix)
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

175 g mjölkchoklad/mörk choklad

Sätt ugnen på 175°C.
Riv mandelmassa och rör ihop med äggvitan till en jämn smet.
Spritsa rundlar som är ca 4-5 cm i diameter på ett bakplåtspapper.
Platta till toppen på varje så att de blir jämna.
Baka mitt i ugnen i 10 min tills de fått fin färg.
Låt svalna på plåten.

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker riktigt fluffigt.
Tillsätt twixkrämen och fortsätt vispa tills allt gått ihop sig till en jämn kräm.
Sprita eller bred på fyllningen på biskvibotten.
Ställ i kylen/frysen så att de stelnar ordentligt.

Smält chokladen, gärna i t.ex en kaffekopp så att det blir lite höjd att doppa i.
Stick en gaffel eller kniv i botten av biskvin och doppa i chokladen.
Låt rinna av lite och ställ sedan på en bricka för att svalna.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *