Toscabullar

Dålig på att uppdatera med nytt här just nu,men det ligger mycket fokus på att jobba för tillfället. Nästa vecka finns det lite mer tid då jag tar ut en semestervecka. Hoppas vädret blir lite bättre för nu är det inge vidare.

Bakade en omgång toscabullar för ett tag sen, något jag inte testat förut. Är inte mycket för nötter och mandel. Bra att baka sånt man själv inte är så förtjust i för då äter man inte utav det.

ca 40 bullar

100 g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
¾ dl ljus sirap
½ tsk salt
2 tsk kardemumma
1 ägg
ca 11 dl vetemjöl

Fyllning
150 g smör
1½ dl strösocker
3 msk vaniljsocker

Toscasmet
100 g smör
2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g flagad mandel

Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm.
Smula jästen i en bunke.
Häll lite av degvätskan över jästen och rör så att jästen löser sig.
Tillsätt resten av degvätskan, sirap, salt, kardemumma, ägg och det mesta av mjölet.
Arbeta ihop till en kladdfri deg.
Låt degen jäsa under bakduk i 30 min.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den lite.
Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del till en rektangulär platta, ca 30×35 cm.
Blanda smör, socker och vaniljsocker i en skål.
Bred blandningen över plattorna.
Rulla ihop till rulltårtor och dela varje i 20 jämnstora bitar.
Lägg bullarna i dubbla pappersformar, alt aluminiumformar och ställ dem på en plåt.
Låt bullarna jäsa i ca 30 min under bakduk.
Blanda smör, socker, sirap, vetemjöl, och mjölk i en kastrull.
Rör och låt toscasmeten få ett uppkok.
Lägg på en klick toscasmet på varje bulle precis innan du ska grädda dem.
Strö över flagad mandel.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i 225°C i 8-10 min.
Låt bullarna svalna under bakduk på ett galler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *