En snabb och enkel vardagsrätt, använd tex Keldas färdiga ostsås om du inte vill göra egen ostsås.
500 g köttfärs
5 dl ostsås
3-4 msk röd pesto
500 g fylld tortellini
salt
svartpeppar
riven mozzarellaost
Koka den fyllda pastan enligt anvisningarna på paketet.
Bryn färsen, krydda med salt och svartpeppar och blanda sedan i ostsåsen och peston.
Lägg pastan i en ugnsform, häll över köttfärssåsen och blanda försiktigt runt.
Strö riven mozzarella över.
Gratinera i ugnen på 200° i ca 15 minuter eller tills osten smält.
Servera med sallad.
Ostsås
3 msk smör
½ dl vetemjöl
5 dl gräddmjölk
100 g riven ost
salt
vitpeppar
Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan vetemjölet.
Fräs en stund och tillsätt gräddmjölken.
Koka såsen några minuter, vispa under tiden.
Ta bort kastrullen från plattan och vispa i osten.
Smaksätt med salt och peppar.