Tortellini med kyckling, spenat & soltorkad tomat

Haft en ledig dag mitt i veckan, så skönt med lite egentid en stund. Blev en tur till staden för veckohandling och sen en massa måsten här hemma. Dom tar visst aldrig slut.

Blir mycket nya kycklingrecept just nu, har visst snöat in mig på det. Ska försöka fylla ut med lite annat också, jag lovar. Men det är ju så gott, skulle kunna äta det 7 dagar i veckan!

6 port.

2 pkt färsk tortellini med valfri fyllning
3-4 kycklingfiléer
olivolja
1 gul lök
3 klyftor vitlök
2 msk vetemjöl
2 dl grädde
1 dl vatten
6 st soltorkade tomater i olja, avrunna
100 g färsk spenat
peppar

Vänta med att koka pasta till precis innan servering.
Gör pastasås i en panna med lite högre kanter.
Skär kycklingen i bitar och stek dem i lite olja.
Skala och hacka lök och skala och pressa vitlöken.
Fräs dem ihop med kycklingen (stek gärna kycklingen i omgångar så det inte blir för mycket i pannan).
Strö över vetemjöl och rör om.
Tillsätt grädde, vatten och soltorkad tomat samt spenaten.
Koka upp.
Smaka av med lite peppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Vänd ner kycklingen och såsen i den kokta pastan.
Rör runt och smaka av.
Servera tortellinin gärna med lite riven parmesanost.

Viktväktarna Flex

2 pkt färsk tortellini med valfri fyllning, Garant (42 SP)
3-4 kycklingfiléer
olivolja (lägg till SP för mängden du använder)
1 gul lök
3 klyftor vitlök
2 msk vetemjöl (2 SP)
2 dl gräddmjölk 6% (8 SP)
1 dl vatten
6 st soltorkade tomater i olja, avrunna (5 SP)
100 g färsk spenat
peppar

Totalt blir det 10 SP/port. Fyll ut med mer grönsaker om du tycker det behövs. ½ msk parmesanost är 0 SP, 1 msk är 1 SP.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 thoughts on “Tortellini med kyckling, spenat & soltorkad tomat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *