Snabblagad vardagsrätt som gillas av barnen härhemma.
4 port.
600 g torsk eller annan vit fisk
smör
2½ dl grädde
1 dl vatten
½-1 msk curry
1 tsk finhackad persilja
cayennepeppar
10-12 st cocktailtomater
maizena
Skär fisken i 2×2 cm stora bitar.
Fräs den i smör i några minuter.
Rör ner grädde, curry, persilja och låt sjuda upp.
Dela tomaterna på mitten och vänd ner, låt sjuda tills de mjuknar upp.
Smaka av såsen med lite cayennepeppar, ca en knivsudd.
Red av grytan med maizena och servera sedan genast med kokt ris.

Viktväktarna PersonligaPoints
400 g torsk eller annan vit fisk *
smör (lägg till PP för mängden som används)
2 dl matlagningsgrädde 13% *
1½ dl vatten
½-1 msk curry
1 tsk finhackad persilja
cayennepeppar
10-12 st cocktailtomater
2 msk maizena *
Totalt blir det 5 PP/port. Lägg till PP för tillbehör och servera med valfria grönsaker.
* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program
Kcal: ca 178 kcal/port exkl tillsatt matfett.


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK