Torskgryta med curry

Snabblagad vardagsrätt som gillas av barnen härhemma.

4 port.

600 g torsk eller annan vit fisk
smör
2½ dl grädde
1 dl vatten
½-1 msk curry
1 tsk finhackad persilja
cayennepeppar
10-12 st cocktailtomater
maizena

Skär fisken i 2×2 cm stora bitar.
Fräs den i smör i några minuter.
Rör ner grädde, curry, persilja och låt sjuda upp.
Dela tomaterna på mitten och vänd ner, låt sjuda tills de mjuknar upp.
Smaka av såsen med lite cayennepeppar, ca en knivsudd.
Red av grytan med maizena och servera sedan genast med kokt ris.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

600 g torsk eller annan vit fisk
smör (lägg till SP för mängden som används)
2½ dl matgrädde 13% (18 SP)
1 dl vatten
½-1 msk curry
1 tsk finhackad persilja
cayennepeppar
10-12 st cocktailtomater
2 msk maizena
(2 SP)

Totalt blir det 5 SP/port. Lägg till SP för tillbehör och servera med valfria grönsaker.

Byt ut matgrädden mot gräddmjölk 6% (10 SP) så blir det istället 3 SP/port.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *