Tomat- & basilikafisk

En ny rätt vi testade i förra veckan som blev grymt god 😊

6 port.

6 bitar torsk, ca 750 g
salt
peppar
1 purjolök
2 vitlöksklyfta
smör
250 g cocktailtomater
3 dl grädde
1 dl crème fraiche
4 msk pesto
2 msk tomatpuré
färsk hackad basilika
1 förp fetaost

Sätt ugnen på 175°.
Fräs på strimlad purjolök och vitlök några minuter i smör, häll över i en ugnsform.
Salta och peppra fiskbitarna.
Lägg över i formen tillsammans med tomaterna.

Vispa ihop grädde, crème fraiche, pesto, tomatpuré och basilika i en skål.
Häll den över fisken.
Toppa med lite smulad fetaost och skicka in i ugnen tills fisken är klar, ca 15-20 min.

Servera med exempelvis pressad potatis.

Kaloriberäknat recept

6 bitar torsk, ca 750 g
salt
peppar
1 purjolök
2 vitlöksklyfta
smör
250 g cocktailtomater
3 dl grädde 13%
1 dl crème fraiche 13%
4 msk pesto
2 msk tomatpuré
färsk hackad basilika
1 förp vitost 10%

Kcal: ca 292 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Kolhydrater: 9.1 g Protein: 31.2 g Fett: 14.7 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 reaktioner till “Tomat- & basilikafisk”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *