Hemlagad snabbmat tycker vi är perfekt att ta till på fredagarna. Vi varierar mellan kebab, pizza, hamburgare och tacos. Så gott!
libabröd
kebabkött/kycklingkebab
sallad
röd/gul lök
tomat
gurka
fefferoni
röd sås Schysst käk
Kebabsås (4 port.)
2 dl crème fraiche
1 dl naturell yoghurt alt. turkisk yoghurt
½ dl fanta
1 tsk tomatpuré
1 riven vitlöksklyfta
1 krm cayennepeppar
salt
vitpeppar
Rör ihop crème fraiche och yoghurt med fanta, tomatpuré, vitlök, cayenne, salt och peppar.
Låt den gärna stå till sig nån timme i kylskåpet.
Vispa upp med gaffel så det blir mer lättflytande före servering.
Förbered grönsakerna.
Stek kebabköttet i ugnen eller i stekpanna.
Fördela grönsaker, kött och sås på brödet och rulla ihop med aluminiumfolie.
Servera.

Kaloriberäknat recept
¾ dl grekisk yoghurt alt. turkisk yoghurt
0,125 dl fanta zero
¼ tsk tomatpuré
¼ riven vitlöksklyfta
¼ krm cayennepeppar
salt
vitpeppar
1 st libabröd lavash
150 g kycklingkebab
sallad
röd/gul lök
tomat
gurka
fefferoni
1 msk röd kebabsås Schysst käk
Kcal: ca 559 kcal/port exkl tillsatt matfett och grönsaker.
Kolhydrater: 54.7 g Protein: 42.5 g Fett: 16.5 g


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK