Timjansbiff med skysås

Ännu en uppdatering av ett gammalt recept med nya bilder och viktväktaranpassad version.

6 port.

800 g köttfärs
4 äggulor
2 krm svartpeppar
2 tsk timjan
2 tsk salt
2 dl hackad gräslök
4 dl vispgrädde
smör

Sås
5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 tsk soja
1 tsk svartvinbärsgelé
½ dl grädde
salt
peppar
timjan
maizena

Blanda färsen med äggulor, salt, peppar, gräslök och timjan. 
Tillsätt grädden lite i taget.
Forma till små biffar.
Stek dem i smör i en stekpanna på medelvärme ca 3-5 min på varje sida.

När du stekt klart biffarna häll på vatten och lägg i buljongtärningen.
Blanda i soja, gelé och grädde.
Smaka av med salt, peppar och timjan.
Red av skyn med lite maizena.

Servera biffarna och skysåsen med potatismos, lingonsylt och rivna morötter.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

800 g nötfärs 10% (39 SP) 5% (18 SP)
4 äggulor
2 krm svartpeppar
2 tsk timjan
2 tsk salt
1 dl hackad gräslök
2 dl matlagningsgrädde 15% (16 SP)
smör (lägg till SP för så mycket du använder)

Sås
5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 tsk soja
1 tsk svartvinbärsgelé (1 SP)
½ dl matlagningsgrädde 15% (4 SP)
salt
peppar
timjan
2½ msk maizena (2 SP)

Fick ut 21 biffar av denna smet, 1 biff blir 3 SP (2 SP), 2 st blir 5 SP (3 SP). Såsen blir 1 SP/port.

Med mos och lingonsylt blev det totalt 12 SP (10 SP) för denna portion som jag åt.

4 thoughts on “Timjansbiff med skysås

    1. Receptet avser bara biffarna. Potatismos gör jag såhär till 6 port: 1 kg potatis, 1 dl matl. grädde 15%, kokvatten, salt, vitpeppar, muskotnöt och en klick smör (lägg till SP om du räknar matfett).

  1. När du skriver 1 biff 3 sp sen inom parantes 2 sp vad menar du går på blå programmet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *