Kycklinggryta med viltsmak

Detta recept har hängt med ända sen jag började med matbloggen 2012. Men nu var det dags kände jag för en uppdatering med nya bilder och sen en Viktväktarvariant av receptet.

4 port.

600 g kycklingfilé
smör
salt
peppar
2 dl grädde
3 dl vatten
2 msk vetemjöl
6 krossade enbär
2 tsk timjan
2 msk viltfond
ev 2 msk smulade, torkade trattkantareller

Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.
Bryn kycklingen i smör i en panna, krydda med salt och peppar.
Tillsätt grädde och vatten blandat med mjöl, kryddor och fond.
Sjud 5-10 min.
Tillsätt ev. torkad svamp.

Servera med kokt ris, gelé och en blandad sallad.

Viktväktarna Flex

600 g kycklingfilé
smör (lägg till SP för så mycket du använder)
salt
peppar
2 dl matlagningsgrädde 15% (16 SP)
3 dl vatten
2 msk vetemjöl (2 SP)
6 krossade enbär
2 tsk timjan
2 msk viltfond
ev 2 msk smulade, torkade trattkantareller

Totalt blir det 5 SP/port.

2 thoughts on “Kycklinggryta med viltsmak

  1. Tack för en helt fantastisk blogg med viktväktarmat.. Är så glad att jag hitta denna sida 🙂 //Anette

    1. Tack snälla! Att laga god mat som är nyttig ska inte behöva vara tråkig, jag lagar min vv-mat på samma sätt som jag alltid har lagat mat, men på ett bättre sätt. Kul att du skriver att du gillar min sida, så kul att få positiv feedback!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *