14-16 st
25 g jäst
2 dl mjölk, fingervarm
2 dl filmjölk, rumsvarm
1 dl havregryn
½ dl rågkross
1½ tsk salt
1 tsk bakpulver
2 msk rapsolja
2 dl rågsikt
ca 5 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke.
Tillsätt mjöl, filmjölk, havregryn, rågkross och salt.
Rör om ordentligt tills jästen lösts upp.
Låt blandningen stå i ca 10 min.
Tillsätt bakpulver, rapsolja och rågsikt.
Rör om ordentligt.
Tillsätt vetemjölet, lite i taget och blanda ihop allt till en smidig deg.
Knåda degen kraftigt i några minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
Kavla ut degen till ca 1½ cm tjocklek.
Stansa ut rundlar, ca 8 cm och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°C.
Grädda bröden mitt i ugnen i 10-14 min.
Viktväktarna Points
25 g jäst *
2 dl mjölk, fingervarm 1.5% *
2 dl filmjölk 0.5%, rumsvarm
1 dl fiberhavregryn *
½ dl rågkross *
1½ tsk salt
1 tsk bakpulver
2 msk rapsolja *
2 dl rågsikt *
ca 5 dl vetemjöl special *
Totalt blir det 4P/tekaka för 15 st. Gör fler tekakor för en lägre points/tekaka.
* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program
Kcal: ca 142 kcal/tekaka om man gör 15 st.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK