Tekakor med rågkross

14-16 st

25 g jäst
2 dl mjölk, fingervarm
2 dl filmjölk, rumsvarm
1 dl havregryn
½ dl rågkross
1½ tsk salt
1 tsk bakpulver
2 msk rapsolja
2 dl rågsikt
ca 5 dl vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke.
Tillsätt mjöl, filmjölk, havregryn, rågkross och salt.
Rör om ordentligt tills jästen lösts upp.
Låt blandningen stå i ca 10 min.

Tillsätt bakpulver, rapsolja och rågsikt.
Rör om ordentligt.
Tillsätt vetemjölet, lite i taget och blanda ihop allt till en smidig deg.
Knåda degen kraftigt i några minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.

Kavla ut degen till ca 1½ cm tjocklek.
Stansa ut rundlar, ca 8 cm och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°C.
Grädda bröden mitt i ugnen i 10-14 min.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

25 g jäst
2 dl mjölk, fingervarm 3% (5 SP)
2 dl filmjölk, rumsvarm (5 SP)
1 dl havregryn (4 SP)
½ dl rågkross (3 SP)
1½ tsk salt
1 tsk bakpulver
2 msk rapsolja (8 SP)
2 dl rågsikt (12 SP)
ca 5 dl vetemjöl (30 SP)

Totalt blir det 4 SP/tekaka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *