Tekakor med rågkross

14-16 st

25 g jäst
2 dl mjölk, fingervarm
2 dl filmjölk, rumsvarm
1 dl havregryn
½ dl rågkross
1½ tsk salt
1 tsk bakpulver
2 msk rapsolja
2 dl rågsikt
ca 5 dl vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke.
Tillsätt mjöl, filmjölk, havregryn, rågkross och salt.
Rör om ordentligt tills jästen lösts upp.
Låt blandningen stå i ca 10 min.

Tillsätt bakpulver, rapsolja och rågsikt.
Rör om ordentligt.
Tillsätt vetemjölet, lite i taget och blanda ihop allt till en smidig deg.
Knåda degen kraftigt i några minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.

Kavla ut degen till ca 1½ cm tjocklek.
Stansa ut rundlar, ca 8 cm och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°C.
Grädda bröden mitt i ugnen i 10-14 min.

Viktväktarna PersonligaPoints

25 g jäst *
2 dl mjölk, fingervarm 1.5% *
2 dl filmjölk 0.5%, rumsvarm 
1 dl havregryn *
½ dl rågkross *
1½ tsk salt
1 tsk bakpulver
2 msk rapsolja *
2 dl rågsikt *
ca 5 dl vetemjöl *

Totalt blir det 5 PP/tekaka för 14 st. Gör fler tekakor för en lägre PP/tekaka.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.