Tacosoppa

6 port.

500 g nötfärs
1 gul lök
1 röd paprika
1 påse tacokrydda
1-1½ l vatten
2 köttbuljongtärningar
6-8 st potatisar
2 msk tomatpuré
salt
peppar
nachochips

Bryn färsen i en stekpanna. 
Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull.
När färsen är färdig brynt tillsätt de skurna grönsakerna och tacokryddan + lite vatten.
Låt puttra ihop ett par minuter och tillsätt sedan potatisen.
Häll i färsblandningen i vattnet.
Tillsätt tomatpuré och krydda och låt koka i ca 20 min.

Krossa lite nachochips över soppan och servera soppan tillsammans med ett gott bröd.

Viktväktarna Flex

500 g nötfärs (25 SP)
1 gul lök
1 röd paprika
1 påse tacokrydda (3 SP)
1-1½ l vatten
2 köttbuljongtärningar
600 g potatisar (14 SP)
2 msk tomatpuré
salt
peppar

10 g/port nachochips (1 SP)

Totalt blir det 7 SP/port + 1 SP/port för nachochipsen om man vill ha det till, inget måste.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *