Tacopizza

Hoppas ni hade en trevlig julafton med familj/vänner på vilket sätt ni än må fira. Här blev det lite ändrade planer i sista stund då vi egentligen skulle ha åkt ner till Norrköping och firat jul, men då min mamma legat sjuk ett tag och inte orkade fira med hela familjen så blev det att stanna hemma. Mannen och jag lyckades på ett dygn fixa det mesta av julmaten vi brukar ha. Dessertbordet blev i klenaste laget, men där räckte tiden inte riktigt till att fixa mer. Ungarna var nöjda med det som fanns.

Snart dags för internationella pizzadagen (1 januari) så det passar väl bra att jag denna vecka förbereder med lite pizzainlägg åt er. 

Pizzadeg 
5 dl vetemjöl
2-3 dl rågsikt
2 tsk torrjäst
2½ dl vatten, 40-45°C
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 nypa svartpeppar
 
Häll i jästen i en bunke och häll i lite vatten och rör till jästen har löst upp sig. 
Häll över resten av vattnet och rör om.
Tillsätt olja, salt och rör om.
Rör ner vetemjöl och rågsikt lite i taget och arbeta dagen tills den är smidig och lossnar från kanterna i bunken.
Låt degen jäsa i 1 timme tills degen blivit dubbelt så stor.
Medans degen jäster kan man passa på att förbereda tomatsåsen.

Tomatsås 
250 g passerade tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk salt
1½ krm svartpeppar
1 nypa socker
½ tsk oregano
½ tsk basilika
½ msk olivolja
 
Låt de passerade tomaterna koka upp i en kastrull.
Krydda med tomatpuré, salt, peppar, olivolja, socker och örterna.
Låt tomatsåsen koka i 10 minuter.

Stek även färsen medans degen jäster.

Pizzatopping
riven ost
500 g tacofärs (färs+1½ påse tacokryddmix + 1 dl vatten)
majs
skivad tomat
rödlök
nacho cheddardip
nachochips

När degen jäst klart, ta upp den och lägg på ett mjölat bord och knåda den ett par minuter.
Kavla nu ut degen, antingen till en rektangulär form eller en rund.
Lägg pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper och lägg på fyllningen.
Grädda i 250°C i mitten av ugnen i ca 10 min.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *