Tacokycklinggryta

En tur till specialisttandläkaren idag med minsta sonen i Örebro. Ett besök som tog ca 5 min, som tur är behöver vi inte åka till Uppsala för dessa uppföljningarna efter hans operation för 5 år sen. Kanske lite gofikabak till jobbet ikväll så jag kan ta med imorgon, det tackar dom inte nej till.

Kycklingrätter är ju så bra för oss Viktväktare. Detta recept hittade jag hos Elina & Mickes mat, har dock gjort några småändringar mot orginalet.

6 port.

900 g kycklingfilé
1-2 gula lökar
smör/olja
¾ dl tacokrydda (eller 1½ påse tacokrydda)
2½ dl vatten
2 dl crème fraiche
1 kruka bladpersilja

Skär kycklingen i bitar.
Hacka löken i bitar.
Hetta upp en panna med smör och fräs kycklingen tills den börjar ta färg.
Lägg i löken och fräs ytterligare i ca 3 minuter.
Tillsätt tacokrydda, vatten och crème fraiche.
Rör om allt och låt såsen puttra i ca 5 minuter.
Hacka bladpersilja och strö över grytan.

Servera gärna grytan med ris och en god sallad.

Viktväktarna Flex

900 g kycklingfilé
1-2 gula lökar
smör/olja (lägg till SP för mängden du använder)
¾ dl tacokrydda (eller 1½ påse tacokrydda)
2½ dl vatten
2 dl crème fraiche 8% (10 SP)
1 kruka bladpersilja

Totalt blir det 2 SP/port, lägg till SP för mängden ris du har till grytan.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

3 thoughts on “Tacokycklinggryta

  1. Hej, gillar dina recept då jag kör WW. Men är inte tacokrydda sp på? I appen är det iaf det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *