Tacobowl med sötpotatis

Veckans lunchlådor blev en riktig fullpoängare, enkelt att gör, smakar fantastiskt och mättar! Hoppas du vill testa 🫶

Avokado samt tomat kommer jag fixa samma dag matlådan ska ätas så dom inte blir tråkiga.

Tänk på att anpassa dom enskilda livsmedlen så det passar ditt behov bäst, mängden som är angiven är bara ett riktmärke 😉

4 port.

500 g köttfärs
smör/olja
28 g tacokrydda
1 dl vatten

ca 600-700 g sötpotatis
smör/olivolja
salt
peppar

2 dl grekisk yoghurt
2-4 vitlöksklyftor
salt
peppar

ca 200 g avokado, färsk/frusen
ca 300 g tomat
persilja

Om du använder frusen avokado, ta fram valfri mängd i god tid för servering så den hinner tina.

Sätt på ugnen på 225°C.

Rör sedan ihop ingredienserna till såsen.
Ställ in i kylen till servering.

Skala (eller behåll skalet på) potatisen och dela i valfria stora bitar.
Lägg i en bunke och häll på lite smör och olivolja, sätt på ett lock och skaka tills potatisen har blandat sig med matfettet.
Häll ut på plåt och salta och peppra.
Ställ in i ugnen i ca 25-30 min.

Hetta upp en panna med lite matfett och stek färsen tills den är genomstekt.
Tillsätt tacokrydda och vatten, blanda och låt det gå klart på låg värme.

Servera bowlen med potatis, färs, avokado, tomat och den kalla vitlökssåsen.

Kaloriberäknat recept

500 g nötfärs 12%
smör/olja
28 g tacokrydda
1 dl vatten
600 g sötpotatis
smör/olivolja
salt
peppar
2 dl grekisk yoghurt 0%
2-4 vitlöksklyftor
salt
peppar
200 g avokado, färsk/frusen
300 g tomat
persilja

Kcal: ca 504 kcal/port exkl tillsatt matfett.

Kolhydrater: 39.6 g Protein: 33.8 g Fett: 25.8 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *