“Tack för den här tiden på Björka Mineral” tårta

Fick en beställning av min sambo på 3 tårtor till hans sista vecka 
på jobbet. Nu väntar nytt jobb 🙂
Tårtbotten

Använde en form på 25 cm i diameter

Fyllning

Persikomousse

250 g persika
1½ msk vatten
½ dl syltsocker
¼ tsk vaniljsocker

3 dl vispgrädde
1-2 msk marsanpulver

Blanda persika, vatten, syltsocker och vaniljsocker i en kastrull.
Låt koka upp och rör om emellanåt.
Låt kompotten sjuda i 10-15 min, tills dess att persikan blivit
mjuk och kompotten gått ihop.
Häll i en ren burk och ställ in i kylen.

Hit går att förbereda ett par dagar innan du ska göra tårtan.

Vispa grädden hårt.
Blanda ihop grädden och persikokompotten med hjälp av en slickepott.
Blanda ner marsanpulver efter behov, tänk på att pulvret sväller efter en stund.
Låt stå i kylskåpet ett par timmar innan du fyller tårtan.

Glasskräm

2 dl mjölk
5 msk marsanpulver
2 dl vispgrädde

Vispa ihop mjölk och marsanpulver till vaniljkräm.
Ställ in i kylen en stund för att stelna.
Vispa grädden.
Rör ihop vaniljkräm och grädde.
Låt stå i kylen en stund innan du fyller tårtan.

Tårtan är täckt med masipan och blommorna är gjorda i sugerpaste.

En kommentar till ““Tack för den här tiden på Björka Mineral” tårta”

  1. Hej
    Jag undrar om det är färska persikor du har använt eller konserverade?
    Du får gärna maila och berätta, lät så gott att jag ev ska testa i en tårta till ett 4 års kalas.
    Min mail är Johanna_lindhamn@hotmail.com
    Med vänlig hälsning Johanna

Lämna ett svar till Anonym Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *