Surdegsbröd med solroskärnor

Finax surdegsbröd med solroskärnor

Surdegsbröd med solroskärnor

2 bröd

1 påse Finax brödmix surdegsbröd med solroskärnor
2 påsar Finax torrjäst (följer med)
5½ dl vatten

Blanda påsens innehåll (spara ½ dl till utbakningen) med 2 påsar torrjäst i en skål.
Tillsätt vattnet, ca 45°C.
Knåda degen 5 min för hand eller med en köksmaskin på medelhastighet.
Låt degen jäsa 30 min i rumstemp. täckt med en fuktig bakhandduk.

Knåda degen och forma 2 bröd. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper eller i två 1½ l formar.
Låt dom jäsa övertäckta i 30 min i rumstemp.

Snitta dom färdigjästa bröden med en vass kniv och pensla med vatten.
Grädda bröden mitt i ugnen i 220°C i ca 25-30 min.

Låt bröden svalna på galler.
Om du vill ha mjuk skorpa, låt bröden svalna under bakduk.
Om du vill ha hård skorpa, låt bröden svalna utan bakduk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.