Strösselbullar

Färgglada bullar som passar perfekt till barnkalaset!

ca 35-40 bullar

100 g smör
4 dl mjölk
1 dl filmjölk
50 g jäst
1 dl socker
1 tsk salt
1 tsk kardemumma
ca 12½ dl vetemjöl

Fyllning
1 dl socker
100 g smör
2 msk vaniljsocker

1 ägg

florsocker
vatten
strössel

Smält smöret.
Tillsätt mjölken och filmjölken och värm till 37°C.
Lös upp jästen i blandningen tillsammans med socker och salt.
Tillsätt kardemumma.
Arbeta ner mjölet och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 tim.

Kavla ut en platta, ca 1 cm tjock.
Blanda ingredienserna till fyllningen och bred över degen.
Rulla ihop till en rulle och skär ut bullar i önskad storlek.

Låt jäsa på plåt/bullformar i ca 20 min, pensla med uppvispat ägg.
Grädda i ugn 250°C, 8-10 min.

Låt bullarna svalna.
Blanda florsocker med lite vatten till en lagom konsistens (ej för rinnig, utan ganska fast) och bred på glasyren på bullarna och strö över strössel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *