4 port.
400 g kassler
1 stor gul lök
olja
3 msk tomatpuré
1 dl vatten
3 dl grädde
1 lagerblad
5 svartpepparkorn
salt
svartpeppar
Skär kasslern i fina strimlor.
Fräs strimlorna i lite smör, ca 3 min.
Skala löken och skiva den.
Värm oljan i en gryta och fräs löken på inte alltför stark värme, 3-5 min.
Blanda i tomatpurén.
Tillsätt vattnet och grädden, lägg i lagerblad och pepparkorn.
Koka upp alltsammans under omrörning och låt sjuda på svag värme under lock, ca 10 min.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg de frästa kasslerstrimlorna i såsen och låt allt bli genomvarmt.
Servera med potatismos.

Viktväktarna Points
400 g kassler *
1 stor gul lök
olja (lägg till points för det du använder)
3 msk tomatpuré
2 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde 13% *
1 lagerblad
5 svartpepparkorn
salt
svartpeppar
Totalt blir det 6P/port för stroganoffen, lägg till points för tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 194 kcal/port exkl matfett, tillbehör och grönsaker.
