Stekt ris med kyckling

Denna rätt är säkert en favorit hos många när man äter på kinarestaurang, men den fixar man enkelt ihop hemma. Använd dom grönsaker du själv gillar, färska eller frysta. Perfekt att göra om man får ris över (använd inte nykokt ris för då blir det lätt grötigt, kallt ris är att föredra).

6 port.

3 stora kycklingfiléer
1 förp. wokgrönsaker
8 dl kokt kallt ris
2 vitlöksklyftor
5 msk japansk soja
2 msk ostronsås
2 msk sweet chilisås
4 st ägg
salt
peppar

Strimla kycklingen och stek den i olja och lägg den åt sidan.
”Woka” grönsakerna i lite olja ett par min i en het panna.
Blanda ner det färdigkokta riset och kycklingen bland grönsakerna och låt det steka med, pressa i vitlöksklyftorna.
Häll i soja, ostronsås och sweet chilisås och blanda.
Flytta undan riset åt sidorna av stekpannan så att det blir ett hål i mitten.
Vispa ihop äggen lite lätt och häll i dom i pannan och låt steka där i nån minut, rör runt tills ägget börjar koagulera och blir krämigt.
Blanda ihop allt.
Smaka av med salt och peppar
.

Viktväktarna PersonligaPoints

3 stora kycklingfiléer
1 förp. wokgrönsaker
8 dl kokt kallt ris *
2 vitlöksklyftor
5 msk japansk soja *
2 msk ostronsås
2 msk sweet chilisås *
4 st ägg
salt
peppar

Totalt blir det 5 PP/port. Lägg ev till PP för den mängden olja du använder vid tillagning.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet

Kcal: ca 331 kcal/port exkl tillsatt matfett.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.