Stekt kyckling med rösti & skysås

Ett recept som funnits på bloggen länge, men som jag har valt att göra ett viktväktaranpassat alternativ utav. Älskar rösti!! Skulle kunna äta direkt ur stekpannan, så gott är det. Lite trixigt att steka med vändningen, men med lite övning så får man till det.

Följ mig gärna på Instagram, ni som är Viktväktare får mer tips på Instastories än vad som finns här på bloggen på maträtter och råvaror!

Bloggen finns även på Facebook om man vill följa mig där!

4 port

4 kycklingfiléer
grillkrydda
paprikapulver
salt
smör

Rösti
8-10 potatisar
3 dl riven ost
1 dl vispgrädde
3/4 tsk salt

Skysås
3 st schalottenlök
3 dl grädde
1 msk kycklingfond
1 tsk dijonsenap
pepparmix

Krydda kycklingfiléerna med grillkrydda, paprikapulver och salt.
Bryn dom i smör på båda sidor.
Lägg över filéerna i en ugnsform.
Stek i ugn tills innertemperaturen är 72°.

Skala och riv potatisen på rivjärn eller i matberedare.
Blanda ner riven ost, grädde och salt.
Häll ner potatisblandningen i en stekpanna med smör.
Stek ca 15-20 min på medelvärme.
Vänd på röstin och stek den andra sidan med i ca 15-20 min.

Skala och hacka löken.
Fräs den i lite smör tills den blir lite genomskinlig.
Häll på grädde, fond och senap.
Koka upp och låt småkoka i 10 min.
Krydda med pepparmix och låt såsen koka ytterligare 5 min.
Smaka av med salt och mer krydda om det behövs.
Sila av såsen och servera med kyckling och rösti.

Viktväktarna Points

4 kycklingfiléer
grillkrydda
paprikapulver
salt
smör (lägg till points för det du använder)

Rösti
520 g potatis *
2½ dl riven ost 12% *
¾ dl matlagningsgrädde 13% *
¾ tsk salt

Skysås
3 st schalottenlök
1 dl matlagningsgrädde 13% *
2 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 tsk dijonsenap 
pepparmix

Totalt blir det 8P/port plus points för den mängd matfett man använder. Servera med valfria grönsaker.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 372 kcal/port exkl tillsatt matfett och grönsaker vid sidan av.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

5 reaktioner till “Stekt kyckling med rösti & skysås”

  1. Hej
    Jag har gjort kycklingfilé med rösti – den kommer bli en absolut Favorit här
    Jag undrar bara – har du testat att frysa röstin ?
    Mvh
    Boel

    1. Hej
      Visst är den god! Nej jag har aldrig fryst röst då det aldrig blir något kvar när vi äter, familjen rensar pannan, hahaha! Så tyvärr kan jag inte ge dig något svar på hur den blir.

  2. Såååååååå gott detta var! Kommer bli en favorit. Tack för alla goda recept. 😃🙏🏻

  3. Hej Therése

    Då du skriver antal kcal … är det på viktväktar varianten av receptet då ?
    Tack förresten för jätte smaskiga recept !!
    MVH Carina

    1. Hej, kul att höra 🥰

      Ja precis, eftersom dom flesta som räknar kalorier äter för ett kaloriunderskott eller jämnvikt så är det beräknat på det Viktväktarvänliga alternativet 👌

Lämna ett svar till Boel Nyström Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *