Stekt kassler med paprikasås

Godkväll! Tyckte det var dags för ett nytt kasslerrecept och hittade detta enkla recept hos Ica som fick bli min inspiration för denna rätt. Gick hem hos hela familjen!

4 port.

potatis

ca 600 g kassler
olja

1 röd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olja
½ kycklingbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
½ dl vatten
2½ dl grädde
2 tsk majsstärkelse+vatten
salt
peppar
½ kruka persilja

haricots verts

Skala och koka potatisen.

Dela, kärna ur och strimla paprikan.
Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs grönsakerna i olja i en kastrull.
Tillsätt smulad buljongtärning, vatten och grädde.
Koka på låg värme i ca 10 min.
Mixa såsen slät med stavmixer eller blender.
Koka upp igen och red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
Smaksätt med salt och peppar.
Hacka persilja och vänd ner i såsen.

Skiva kasslern och stek hastigt i olja i en stekpanna.

Koka haricots verts i saltat vatten ca 4 min.

Servera kasslern med paprikasås, bönor och kokt potatis, gärna pressad.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

potatis (lägg till SP för valfri mängd)
ca 600 g kassler, utan fett (9 SP)
olja (lägg till SP för den mängd du använder)
1 röd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olja (lägg till SP för den mängd du använder)
½ kycklingbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
2 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde 13% (7 SP)
2 tsk majsstärkelse/vetemjöl/maizena+vatten (1 SP)
salt
peppar
½ kruka persilja
haricots verts

Totalt blir det 4 SP/port exkl matfett och tillbehör.

Kcal: ca 224 kcal exkl matfett, potatis och haricots verts.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *