Snabba frukostfrallor utan jäst

Perfekta frallor till helgens frukost om man vill servera nybakat utan att behöva gå upp jättetidigt.

10 st

5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
2 msk sirap
2½ dl vatten

Sätt ugnen på 200°C.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Tillsätt sirap och vatten och rör om tills degen är jämn och fin.
Klicka ut 10 st bullar på en bakpappersklädd plåt och forma dom till fina bullar med mjölade händer.
Grädda i mitten av ugnen i 12-15 min.

Viktväktarna Points

5 dl vetemjöl *
1 msk bakpulver *
1 tsk salt
2 msk sirap *
2½ dl vatten

Totalt blir det 4P/fralla.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 123 kcal/bröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *