När tiden för återhämtning är viktigare än att få spendera tid i köket är det enkla så otroligt gott!
Bearnaise
2 dl crème fraiche
3 äggulor
1 grönsaksbuljongtärning
2-3 tsk torkad dragon
salt
vitpeppar
Värm crème fraichen under omrörning på låg/medelvärme, smula ner buljongtärningen och rör så det blandar sig.
Stäng av värmen på plattan och rör ner en äggula i taget, den ska inte koka mer nu.
Ta bort kastrullen från plattan och smaka av såsen med dragon, salt och peppar.
Servera såsen med t.ex stekt kycklingfilé och ugnsrostad potatis.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2024/02/DSC_8780-01-681x1024.jpeg)
Kalorisnålare alternativ
Välj en crème fraiche med låg fetthalt. I övrigt följ receptet 👌
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2024/02/DSC_8778-01-681x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2024/02/DSC_8779-01-681x1024.jpeg)
Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK