Smörgåsrulltårta med kyckling

Igår var det alltså min födelsedag och då firade vi med en hemgjord smörgåstårta som var anpassad till en Viktväktare! Familjen var eld och lågor över hur god den var, kul att den blev uppskattad, får bli fler varianter av denna rulltårta!

6 port.

Rulltårtebotten
4 ägg
1 msk strösocker
½ tsk salt
1 dl vetemjöl
2 msk smör, smält

Fyllning
2 pkt grillad kyckling, Icas tunna
1 dl crème fraiche
½ dl majonnäs
5 soltorkade tomater, torra (blötlägg i uppkokat vatten i 60 min)
100 g philadelphiaost
salt
svartpeppar

Garnering
75 g philadelphiaost
½ dl vispgrädde
½ dl majonnäs
¾ dl créme fraiche
salt
peppar

Dekoration
kycklingskivor
ost
sallad
clementin
persilja
granatäpplekärnor

Sätt ugnen på 200°C.
Börja med att göra rulltårtsbotten.
Ta fram två bunkar.
Knäck äggen och lägg äggulorna i en av bunkarna och äggvitorna i den andra.
Vispa äggvitorna till fasta toppar med elvisp.
Tillsätt strösocker och salt till äggulorna.
Vispa ihop till en jämn smet för hand.
Vänd ner äggulesmeten i äggvitesmeten till en jämn smet med slickepott.
Sikta ner mjölet och vänd ihop till en jämn smet med slickepott.
Täck din långpanna, 30×40 cm, med aluminiumfolie.
Pensla aluminiumfoliet med smör innan du häller upp smeten i den.
Bre ut smeten i ett jämnt lager i formen och grädda din botten i mitten av ugnen i 10-12 min.
Låt svalna helt och hållet innan du fyller och rullar ihop den.

Strimla kycklingskivorna och dom soltorkade tomaterna och lägg i en skål tillsammans med resten av ingredienserna till fyllningen och blanda ihop till en jämn smet.
Bre ut fyllningen över botten och rulla ihop till en tight rulle.
Plasta in rullen och låt den stå i kylskåpet i minst 1 timme (hit kan du förbereda 2 dagar innan servering).

Vispa ihop färskost och vispgrädde till en fast och krämig smet med elvisp i en bunke.
Tillsätt resten av ingredienserna till spacklingen och blanda ihop till en jämn smet med sked.
Bre ut spacklingen på rulltårtan och dekorera sedan med det du gillar bäst.
Jag använde kycklingskivor, ost, sallad, clementin, persilja och granatäpplekärnor.
Servera direkt eller förvara i kylskåpet.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

4 ägg
1 msk strösocker (3 SP)
½ tsk salt
1 dl vetemjöl (6 SP)
2 msk smör, smält (7 SP)
2 pkt grillad kyckling, Icas tunna
1 dl Salaskis turkisk yoghurt 0%
½ dl majonnäs, lätt (5,5 SP)
5 soltorkade tomater, torra (blötlägg i uppkokat vatten i 60 min) (2 SP)
100 g philadelphiaost, light (6 SP)
salt
svartpeppar
75 g philadelphiaost (5 SP)
½ dl vispgrädde (9 SP)
½ dl majonnäs, lätt (5,5 SP)
¾ dl Salaskis turkiska yoghurt 0%
salt
peppar
kycklingskivor
8 skivor ost 10% (4 SP)
sallad
clementin
persilja
granatäpplekärnor

Totalt blir det 9 SP/port.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

One thought on “Smörgåsrulltårta med kyckling

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *