Sirapslimpa

Inget som slår det hembakade brödet! Detta är jättegott att rosta 🥰

2 bröd

1 pkt jäst 
6 dl vatten
½ dl matolja
1 dl ljus sirap
2 tsk salt
ca 1 kg rågsikt 

Lös upp jästen i en stor bunke med ljummet vatten, 37°C. 
Tillsätt matoljan, sirapen, saltet och halva mängden mjöl. 
Arbeta ihop degen för hand på mjölad bänk.
Mata på med mer mjöl under tiden tills du får en ganska fast och smidig deg. 
Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek.
 Ta upp på mjölat bakbord och knåda degen smidig.
 Forma till två limpor. 
Lägg i två smorda formar och låt jäsa under bakduk ca 30 min. 
Grädda i ugnen ca 40-45 min i 200°C. 
Pensla bröden både före och efter gräddningen med sirap utrört i lite vatten. 
Låt svalna på galler utan bakduk.

Viktväktarna PersonligaPoints

1 pkt jäst *
6 dl vatten
½ dl matolja *
1 dl ljus sirap *
2 tsk salt
ca 1 kg rågsikt
*

Totalt för 2 limpor blir det 143 PP. Man kan nog få ut minst 20 skivor/limpa vilket ger 4 PP/skiva.

TIPS! Byt mot Nicks fiber syrup så blir det totalt 121 PP och 3 PP/skiva.

Kcal: ca 109 kcal/skiva resp 102 kcal.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.