Så var jullovet slut och dom stora barnen har återvänt till “normala” rutiner och en ny jobbvecka för en annan. Mycket snö har det kommit, tråkigt bara att det har blivit lite varmare, är så blaskigt överallt.
Kul att veckomatsedeln uppskattas av er läsare 🙂 Det märks på statistiken på söndagarna, men ni är välkomna in hit varje dag. Letar du efter något speciellt så använd sökrutan på högersidan över kategorierna så slipper du att bläddra så mycket bland dom olika sidorna.
Sega havrerutor
ca 32 st
5 dl vetemjöl
5 dl strösocker
10 dl havregryn
1 msk bakpulver
250 g smör
1 dl ljus sirap
2 ägg
Sätt ugnen på 175°C.
Häll mjöl, socker, havregryn och bakpulver i en bunke.
Smält smöret och häll det tillsammans med sirapen och äggen över de torra ingredienserna.
Blanda ihop allt till en kladdig smet.
Bred smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan mitt i ugnen i 15-18 min.
Kakan ska inte kännas riktigt färdiggräddad, då blir den torr och hård.
När den kommer ut ur ugnen sjunker den ihop och stelnar lite.
Skär den i rutor när den svalnat.