Scones
2 st stora eller 8 små
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
75 g smör
2 dl mjölk
Blanda alla torra ingredienser.
Arbeta ner smöret i blandningen.
Häll i mjölken och arbeta ihop degen.
Arbeta degen smidig på en lätt mjölad yta, dela den sedan i 2 delar.
Antingen kan du nu göra små scones eller större.
Om du bakar mindre scones är det smart att lägga dem i bullpapper i en muffinplåt
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
75 g smör
2 dl mjölk
Blanda alla torra ingredienser.
Arbeta ner smöret i blandningen.
Häll i mjölken och arbeta ihop degen.
Arbeta degen smidig på en lätt mjölad yta, dela den sedan i 2 delar.
Antingen kan du nu göra små scones eller större.
Om du bakar mindre scones är det smart att lägga dem i bullpapper i en muffinplåt
så att det blir fina i formen.
Grädda i 275°C i 10-12 minuter tills de är gyllenbruna.
Servera sconesen varma och brutna med smör och marmelad.
Grädda i 275°C i 10-12 minuter tills de är gyllenbruna.
Servera sconesen varma och brutna med smör och marmelad.
Hej Therese, nu har jag använt ditt recept 2ggr och har lyckats med scones 🙂 Om det är receptet i sig eller att jag ändrat temperatur i ugnen eller att jag fryser smöret vet jag inte men jag tänker inte ändra nåt nu när de funkar 🙂 Tack !!!
Vad kul 🙂