BBQ-kycklingrulle

Riktig fredagsmysmat på bloggen idag. Hittade denna rätt på ett Instagramkonto och kände att detta var något som min sambo skulle gilla. Lite dyrare middag för oss Viktväktare, men planerar man ordentligt innan är det inga problem. En fredag måste man få lyxa till det lite 😁

4 port.

3-4 kycklingfiléer
vitlöksklyftor
smör/olja
salt
peppar
BBQ-sås

pommes
4 st libabröd
sallad
rödlök
gurka
tomat
kebabsås/vitlökssås

Hetta upp en panna med smör och olja.
Salta och peppra filéerna på båda sidor.
Skala några vitlöksklyftor och lägg i pannan ihop med kycklingfiléerna.
Stek på ordentligt på båda sidor.
Häll på BBQ-sås och låt såsen steka in ordentligt i kycklingen.
Låt det puttra tills kycklingen nästan är helt genomstekt.
Ställ åt sidan och låt den svalna.

Förbered pommes efter anvisningar på förpackningen.
Skär upp grönsakerna och lägg i serveringsskålar.
Skär kycklingen i bitar och kör den en omgång till i pannan med lite mer BBQ-sås tills bitarna blir genomstekta.

Servera BBQ-kycklingen med tillbehören, libabröd och en kebeb/vitlökssås.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

3-4 kycklingfiléer
vitlöksklyftor
smör/olja (lägg till SP för den mängd du använder)
salt
peppar
ca 140 g BBQ-sås, t.ex Caj P (11 SP)
pommes (lägg till SP för mängden du tar)
4 st libabröd Lavash (19 SP)
sallad
rödlök
gurka
tomat
kebabsås/vitlökssås
(lägg till SP för mängden du tar)

Totalt blir det 8 SP/port plus SP för matfett, pommes och sås.

Min rulle landa på 14 SP utan matfett inräknat.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 thoughts on “BBQ-kycklingrulle

  1. Hej Therese!

    Jag brukar ofta testa dina recept och tycker att du presenterar väldigt goda rätter. Tänkte testa detta men har en fråga ang Libabrödet.

    Jag använder det till pizza och det är perfekt, men testade nån gång att göra kebabrulle. Tyckte då att brödet var segt , tråkigt och svårätet.
    Upplever du samma sak, isf har du nåt tips på vad jag kan göra?

    MVH Mia

    1. Hej
      Mitt bästa tips jag kan ge dig är att köpa brödet samma dag som det ska ätas så det är så färskt som möjligt. Jag har alltid en förp i frysen så man snabbt kan svänga ihop en pizza om det behövs något enkelt, men då går det inte att använda det som rulle för då spricker det och den känns torr. Brödet är ju lite segt i sig i konsistensen tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *