Klassisk recept på ett klassiskt bröd. Perfekt till helgfrukosten om man vill lyxa till det lite extra.
2 st stora eller 8 små
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
75 g smör
2 dl mjölk
Blanda alla torra ingredienser.
Arbeta ner smöret i blandningen.
Häll i mjölken och arbeta ihop degen.
Arbeta degen smidig på en lätt mjölad yta, dela den sedan i 2 delar.
Antingen kan du nu göra små scones eller större.
Om du bakar mindre scones är det smart att lägga dem i bullpapper i en muffinsplåt så att de blir fina i formen.
Grädda i 250°C i ca 10-12 min tills de är gyllenbruna.
Servera sconesen varma och brutna med smör och marmelad.
Viktväktarna Points
5 dl vetemjöl special *
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
75 g Bredgott mellan *
2 dl mjölk 1.5% *
Hela receptet ger 51P, delar man i 8 delar så blir det 6P/st.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Hej Therese, nu har jag använt ditt recept 2ggr och har lyckats med scones 🙂 Om det är receptet i sig eller att jag ändrat temperatur i ugnen eller att jag fryser smöret vet jag inte men jag tänker inte ändra nåt nu när de funkar 🙂 Tack !!!
Vad kul 🙂