Salladskyckling på innerfilé

Jag köper ofta färdig salladskyckling, helst den som är från kyldisken. MEN det är ju inte så ekonomiskt i längden, så nu blir det att göra egen salladskyckling. Hur enkelt som helst, du behöver inte ens tina kycklingen om du inte vill. Bara att slänga in i ugnen med lite matfett och kryddor tills den är klar. Blir så saftigt och gott! Perfekt att preppa frysen och sen bara att ta fram när det behövs.

fryst kycklinginnerfilé/kycklingfilé
olja/flytande smör
valfria kryddor
salt

Lägg frysta kycklingfilébitar på en plåt eller i en ugnsform.
Pensla med olja/smör och krydda med valfria kryddor som smaksättning.
Sätt in i ugnen på 200°C i 30-60 min beroende på storlek på kycklingbitarna.
Vänd på kycklingen nån gång efter ca halva tiden.
Innertempen bör ligga på ca 74°C när kycklingen är klar.

Låt kycklingen svalna innan du skär upp den i mindre bitar.
Dela upp den i lagom stora portioner och lägg ev in i frysen till senare tillfälle om den inte ska ätas direkt.

Viktväktarna Points

fryst kycklinginnerfilé/kycklingfilé
olja/flytande smör (lägg till points för mängden du använder)
valfria kryddor
salt

Totalt blir det 0P/port exkl tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 104 kcal/100 g kyckling exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *