Ytterligare ett bakverk till födelsedagskalaset i februari och även mitt bidrag till veckans bakverk v. 3 hos Fridas bakblogg! Det är det enkla som är godast! Vill man lyxa till dom kan man alltid röra ihop en frosting och toppa med.
10 st normalstora
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
skal av 1 citron
½ dl citronsaft
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Börja med att sätta ugnen på 175°C och ställ ut 10 muffinsformar i en muffinsplåt.
Vispa smör och strösocker krämigt med elvisp.
Tillsätt sedan ett ägg i taget och vispa ihop.
Rör ner resterande ingredienser med en slickepott.
Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca 12 min.
Jag valde att göra minimuffins, grädda dom då istället på 200°C i ca 8 min.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2020/03/DSC_1236-01-1024x681.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2020/03/DSC_1239-01-681x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2020/03/DSC_1240-01-1024x681.jpeg)
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK