Mitt krunch i min melliskvarg just nu 💛 Tog samma recept jag har till min banangranola och bytte ut smaksättningen bara, så gott 👌
ca 400 g färdig granola
6 dl havregryn
½ dl pumpafrön
½ dl solrosfrön
1-2 påsar saffran
½ dl nötter (jag tog cashewnötter)
1 stor banan alt 1½ liten
1¼ dl vatten
¼ dl rapsolja
¼ dl honung
Sätt ugnen på 150°C.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Rör ihop honung, vatten och olja i en kastrull och värm upp.
Mosa ner bananen.
Vänd sedan ner dom blöta ingredienserna i de torra och rör ihop.
Sprid ut granolan ordentligt på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen.
Rör om efter en kvart.
Efter 30 min sänk ugnstemperaturen till 100°C och grädda granolan i ytterligare 30 min.
Granolan ska ha gyllenbrun färg och vara helt torr när den är klar.
Låt den svalna och förvara sedan torrt i burkar.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2024/12/1000037592-681x1024.jpg)
Kaloriberäknat recept
6 dl havregryn
½ dl pumpafrön
½ dl solrosfrön
1-2 påsar saffran
½ dl nötter (jag tog cashewnötter)
1 stor banan alt 1½ liten
1¼ dl vatten
¼ dl rapsolja
¼ dl honung
Kcal: ca 1592 kcal totalt för hela satsen.
Kolhydrater: 170.2 g Protein: 42.5 g Fett: 75.7 g
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2024/12/1000037595-681x1024.jpg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2024/12/1000037594-681x1024.jpg)
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK