Rosépepparjärpar i gräddig sås

4 port

2 kokta kalla potatisar
½ gul lök
500 g blandfärs
½ dl grädde
2 äggulor
¾ msk krossade rosépepparkorn
1 tsk salt

1 msk margarin
1 msk krossade rosépepparkorn
3 dl matlagningsgrädde
¾ msk tomatpuré
½ msk kalvfond
maizena
soja

Riv potatisen, skala och hacka löken fint.
Blanda alla ingredienserna till färsen.
Forma till små järpar.
Stek biffarna till fin färg, sänk värmen och efterstek en kort stund.

Smält margarinet och bryn rosépepparn en kort stund.
Tillsätt grädden och låt sjuda ca 5 minuter.
Smaka av med tomatpuré och kalvfond.
Vill du ha tjockare sås, tillsätt maizena till önskad konsistens.
Tillsätt ett par droppar soja till lagom färg.
Häll såsen över järparna.

dsc_0167

Ugnsstekt potatis.

dsc_0165

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *