Perfekt om man har gröt över eller annars köper man bara en vanlig korv med gröt. Gott till frukost eller mellis 🥰
500 g risgrynsgröt
2 ägg
¾ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 paket saffran
Blanda ihop alla ingredienser till en smet.
Hetta upp smör i en panna och stek plättarna.
Jag tog ca ½ dl smet per plätt.
Servera med tex kvarg och mosade hallon.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2023/12/DSC_8502-01-681x1024.jpeg)
Kalorisnålare alternativ
Använd risgrynsgröt utan tillsatt socker. I övrigt följ receptet 👌
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2023/12/DSC_8504-01-681x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2023/12/DSC_8501-01-681x1024.jpeg)
Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK