Ris- & köttfärslåda med beasås

Igår testade jag att handla via Willys e-handel, passade bra då jag jobbade kväll så slapp jag komma hem så sent. Kändes helt ok som ett alternativ när tiden är knapp, men jag vill nog gärna handla själv. All inspiration man får av nya råvaror/produkter går man ju miste om plus att jag tycker att det är avkopplande att få handla mat.

Även idag får ni tips om en barnvänlig rätt. En gammal goding som jag lade ut här på bloggen för exakt 3 år sen, men som jag nu uppdaterat med nya bilder och såklart med ett viktväktaranpassat recept.

6 port.

500 g köttfärs
1 gul lök
1 burk krossade tomater
6 port ris
2 påsar beasås
salt
peppar
1 dl crème fraiche
1 tomat

Börja med att koka riset och slå på ugnen på 175°C.

Hacka sedan löken och stek tillsammans med köttfärsen, tillsätt sedan burken med krossade tomater.
Salta och peppra efter tycke och smak.

Medans köttfärsen står och drar så kan man börja med bearnaisesåsen.
Följ instruktionerna på förpackningen och tillsätt sedan 1 dl crème fraiche när såsen nästan är klar.

Ta fram en ugnssäker form och smörj med smör, lägg i riset och häll sedan köttfärsen på riset.
Till sist häller du på såsen och toppar med några skivade tomter.

In i ugnen i 20 min.

Viktväktarna Points

500 g nötfärs 5% *
1 gul lök
1 burk krossade tomater
6 port ris à 110 g kokt *
2 påsar beasås, utan tillsatt matfett *
salt
peppar
1 dl crème fraiche 8% *
1 tomat

Totalt blir det 10P/port. Lägg ev till points för matfett vid stekning av färsen.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 334 kcal/port exkl tillsatt matfett och övriga tillbehör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *