Ett enkelt långpannebröd som du enkelt bestämmer själv hur stora dina bröd ska vara. Vi har som rutin att äta hembakat bröd till kvällsmat på söndagarna eftersom vi inte äter någon lunch och en tidig middag! Så mysigt och gott 🥰
12-24 st
50 g jäst
4 dl mjölk, ljummen
25 g smör, smält
1½ tsk salt
2 msk sirap
8-9 dl rågsikt
Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken.
Häll i smält smör, salt, sirap och mjölet lite i taget.
Blanda ihop till en ganska lös, men smidig deg.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
Ta upp degen och platta ut den i en smord långpanna, ca 20×30 cm.
Tryck ut ett rutmönster, ca 4×3 st, med en degskrapa i degen, låt brödet jäsa medans ugnen blir varm, ca 20 min.
Sätt ugnen på 230°C.
Strö över lite rågsiktsmjöl ovanpå rutorna och grädda längst ner i ugnen tills de fått fin färg, 12-18 min.
Kaloriberäknat recept
50 g jäst
4 dl mjölk 1.5%, ljummen
25 g Bredgott mellan
1½ tsk salt
2 msk sirap, Sukrin
8-9 dl rågsikt
Kcal: ca 1970 kcal för hela brödet, 164 kcal för 12 bitar och 82 kcal för 24 bitar.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK