Rågsiktslimpa
1 bröd
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 tsk salt
½ dl mörk sirap
25 g smält smör
5 dl rågsikt
3 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke och lös upp det i vattnet.
Tillsätt salt, sirap, smör och rågsikt.
Blanda sist i vetemjölet, lite i taget.
Knåda ihop degen.
Forma degen till en limpa och lägg den i en brödform, 1½ l, klädd med bakplåtspapper.
Strö lite mjöl ovanpå limpan.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°C.
Grädda limpan i nedre delen av ugnen i 30-35 min.
Hej! Väldigt gott bröd! Tack för bra recept.
Vad roligt att höra! Är så gott med hembakat bröd 😊
Hej har bakat brödet blev mycket gott tack för receptet Åke Skateholm
Hembakat är alltid gott! Kul att du testade receptet 😊
Tack Therese, jag är så trött på allt köpebröd som är så mycket socker i.
Vilken god limpa, det blir en favorit på frukostbordet.
Med vänlig hälsning,
Varsågod! Tack för att du skrev och berätta, så kul att höra 😊
Tack för receptet. Det blev så saftigt och gott brödet.
Varsågod! Kul att du gillade det 🥰
Men så god 😋, hade i några droppar ättika (Perstorp 24%)
Tack fina du för receptet! 🙏
Blir en favorit 😉
Kul att du testade ett av mina ”gamla” recept 😉 Hoppas du hittar fler bakverk/maträtter att prova 🥰