Rågsiktslimpa

Rågsiktslimpa

1 bröd

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 tsk salt
½ dl mörk sirap
25 g smält smör
5 dl rågsikt
3 dl vetemjöl

Smula jästen i en bunke och lös upp det i vattnet.

Tillsätt salt, sirap, smör och rågsikt.
Blanda sist i vetemjölet, lite i taget.
Knåda ihop degen.

Forma degen till en limpa och lägg den i en brödform, 1½ l, klädd med bakplåtspapper.
Strö lite mjöl ovanpå limpan.

Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°C.

Grädda limpan i nedre delen av ugnen i 30-35 min.

4 thoughts on “Rågsiktslimpa

  1. Tack Therese, jag är så trött på allt köpebröd som är så mycket socker i.
    Vilken god limpa, det blir en favorit på frukostbordet.
    Med vänlig hälsning,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *