En gammal favorit i lite ny tappning.
Det Viktväktarvänliga receptet innehåller viss justering av livsmedel och mängd ✋
4 port.
600 g fläskfilé
2 dl soltorkade tomat i olja
5 dl crème fraiche
1 ask körsbärstomater
1 knippe persilja
salt
peppar
Hetta upp en stekpanna med lite smör i.
Skär fläskfilén i skivor och stek.
Finhacka de soltorkade tomaterna och tillsätt i pannan och fräs på nån minut till.
Slå på crème fraiche och låt koka ihop till en krämig sås.
Tillsätt finhackad persilja och körsbärstomater precis innan du ska servera.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2023/03/DSC_7405-01-681x1024.jpeg)
Viktväktarna Points
500 g fläskfilé *
80 g soltorkade tomater, torra *
2 dl crème fraiche 5% *
ca 2 dl pastavatten
250 g körsbärstomater
1 knippe persilja
salt
peppar
Totalt blir det 5P/port exkl tillsatt matfett och pasta.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 221 kcal/port exkl tillsatt matfett och pasta.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2023/03/DSC_7404-01-681x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2023/03/DSC_7403-01-681x1024.jpeg)
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK