Prinsessbiskvier

Mitt bak inför MARSIPANENS DAG blev dessa biskvier, inspirationen fick jag av Camilla som har bloggen My Kitchen Stories. Mina blev inte alls lika fina, men goda var dom. Hade tyvärr lite problem med mina bottnar då smeten blev lite för tunn så dom flöt ut lite.

200 g mandelmassa
¾ dl strösocker
2 stora äggvitor
1 tsk vaniljsocker

3 dl vispgrädde
1 nypa bakpulver
2 dl jordgubbssylt
250 g marsipan i valfri färg
maizena till kavling
florsocker till garnering

Sätt ugnen på 175°C.
Riv mandelmassan fint och blanda samman med strösocker, vaniljsocker och äggvita.
Täck en plåt med bakplåtspapper och spritsa eller klicka ut smeten i 20 lika stora klickar.
Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Låt bottnarna svalna helt och hållet innan du fyller dem.

Vispa upp grädden tillsammans med bakpulver till en fluffiga toppar.
Vänd bottnarna med den skrovliga sidan neråt så att du har en slät yta att spritsa på.
Lägg vispgrädden i en spritspåse och spritsa ut den på bottnarna så att det finns ett hål med plats för sylten.
Fyll hålen med sylt och spritsa ut en klick grädde så att sylten täcks.
Släta ut grädden på biskvierna med en palett eller kniv.
Ställ biskvierna i kylskåpet medan du förbereder marsipanen.

Kavla ut marsipanen tunt.
Använd maizena så riskerar du inte att få en kladdig marsipan som svettas sedan.
Stansa ut rundlar som går att täcka biskvierna med.
Täck försiktigt varje biskvi med marsipan och pudra dem med florsocker.
Servera direkt eller förvara dem i kylskåpet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *