Pizzabullar med kyckling & spenat

God fortsättning till er alla! 2021 är här och vi får väl hoppas på ett bättre år än det som varit, i alla fall gällande covid-19.

Ett nytt matår har nu börjat och idag är det internationella pizzadagen. Idag på fm har jag både tillagat och fotat dagens recept, allt för att utnyttja det bästa ljuset för fotografering. Ett litet nyårslöfte för bloggen är att bli bättre på att planera in maträtter/bakverk eftersäsong för att ligga steget före så ni läsare kan få mer inspiration inför helgdagar och övriga tillfällen när maten är i fokus. Plus att jag ska bli bättre på att fota inspirerande bilder för att sälja in rätterna på ett bra sätt till er.

Hoppas ni alla får en bra start på det nya året för det ska jag ha!

ca 24 st

25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
2 msk rapsolja
9–10 dl vetemjöl

Tomatsås
1½ dl krossade tomater
½ dl tomatpuré
1 msk torkad oregano

Fyllning
riven ost
strimlad påläggskyckling
6 st soltorkade tomater, torra
spenat
pizzakrydda

Smula ner jästen i en bunke.
Värm vattnet till 37°C.
Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp.
Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget.
Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.

Dela degen i två bitar.
Kavla ut varje bit till en rektangel, ½–1 cm tjock.

Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano till tomatsåsen.
Bred ut såsen på degplattorna
.

Fördela den strimlade kycklingen över tomatsåsen, finhacka de soltorkade tomaterna och strimla spenaten, fördela över kycklingen.
Strö över riven ost.
Rulla ihop degplattorna från långsidan.
Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
Låt dem jäsa i 20–30 min.
Sätt ugnen på 250°C.

Strö över lite riven ost över alla bullarna.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min.
Servera dom direkt med en pizzasallad eller låt dem svalna på ett galler under bakduk och frys in.
Perfekt även som till mellis åt barnen.

Mitt WW Smart Points (BLÅ)

25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
2 msk rapsolja (8 SP)
9–10 dl vetemjöl (52 SP)
1½ dl krossade tomater
½ dl tomatpuré
1 msk torkad oregano
95+30 g riven ost 10% (7 SP)
11 skivor strimlad påläggsskinka, Icas tunna
6 st soltorkade tomater, torra (3 SP)
spenat
pizzakrydda

Totalt blir det 3 SP/st.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 thoughts on “Pizzabullar med kyckling & spenat

  1. Bilderna tycker jag är redan superfina o inspirerande. Är så tacksam för alla goda recept. Äldsta sonen får ofta vara med och välja recept från din blogg. God fortsättning.

    1. Tack snälla! ❤ Det är nog mer för min egen skull jag vill kunna utvecklas mer inom fotografering, har så många olika tillbehör till kameran som jag aldrig använder av ren lathet. Kul att ni gör det tillsammans, ska försöka involvera min 10-åring lite mer i köket då hon har intresset för det 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *