Parmesanköttbullar

Strålande sol idag och regnskurar idag. Vilka kontraster i väder. Blev sovmorgon och sen frukost här idag. Sen fixat en massa inne med både bakuppdrag för jobbets Instagram och rensning av garderob på skor, kökstextil och sängkläder. Varför spara på sånt som man inte använder?? Men man är duktig på att resonera som så “att det kan vara bra att ha”. Känner ni igen det?

Dagens recept får bli ett recept på hemgjorda köttbullar med ost. Att göra egna köttbullar är ju så mycket godare och behöver inte ta så förfärligt lång tid.

4 port.

500 g köttfärs
1 ägg
2 dl riven parmesanost
1 msk torkad basilika
3 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar

Blanda alla ingredienserna till köttbullarna till en smidig smet.
Forma till 12-24 st beroende på hur stora du vill ha dom.
Hetta upp matfett i en stekpanna och bryn köttbullarna runt om tills dom är genomstekta,
ca 5-10 min.
Servera med t.ex potatismos.

Viktväktarna Points

500 g nötfärs 5% *
1 ägg
2 dl riven parmesanost *
1 msk torkad basilika
3 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar

Totalt blir det 6P/port. Lägg ev till points för matfettet du steker i. Servera med valfria grönsaker.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *