Pankopanerad torsk med potatisstomp & skagensås
6 port.
Skagensås
200 g skalade räkor
1 rödlök
1 knippe gräslök
2 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 tsk riven pepparrot
saft av ½ citron
1 tsk dijonsenap
några droppar worcestershiresås
Skala rödlöken.
Hacka lök och gräslök fint, eventuellt även räkorna om de är stora.
Blanda med övriga ingredienser till såsen och ställ svalt.
Pankopanerad torsk
800 g torskfilé
mjöl
2 ägg
pankoströbröd
salt
peppar
Häll i mjöl, lättvispat ägg och pankoströbröd (blandat med salt och peppar) i tre skålar.
Doppa fiskfiléerna först i mjöl, sen ägg och till sist ströbrödet.
Stek i smör några minuter på varje sida.
Potatisstomp
1 kg potatis
1-2 dl crème fraiche
50 g smör
salt
peppar
Skala och dela potatisen i mindre bitar.
Koka potatisen i saltat vatten tills dom är mjuka.
Pressa sönder potatisen lite grovt med en potatisstöt, ska vara bitar kvar i “moset”.
Rör i crème fraiche och smör till önskad konsistens.
Krydda med salt och peppar.