Drömmigt goda matlådor denna vecka! Smidigt att förbereda på bara en plåt i ugnen och sen röra ihop såsen 😊
4 port.
valfri mängd potatis
flytande smör
olivolja
lökpulver
vitlökspulver
citronpeppar
1 förp Fish sticks/Fish Bites, Garant
Skolans kalla fisksås
2 dl grekisk yoghurt/crème fraiche
½ dl bostongurka
¼ dl majonnäs
½ msk citronsaft
½ tsk socker
½ tsk salt
svartpeppar
klippt dill
Skala och klyfta potatisen.
Blanda med valfri mängd flytande smör och olivolja i en bunke eller plastpåse.
Häll ut på plåt och krydda.
Blanda runt och ställ in i ugnen i 200°C i ca 25-30 min.
När det är ca 16-17 min kvar av potatisen så lägg in fisken i ugnen bredvid potatisen, vänd efter halva tiden.
Blanda ihop alla ingredienser till såsen så får den stå och gotta till sig i kylen tills det är dags att servera.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2024/03/DSC_8960-01-681x1024.jpeg)
Kalorisnålare alternativ
Använd t.ex grekisk yoghurt 0% fett eller minifraiche, lättmajonnäs och sötströ. I övrigt följ receptet 👌
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2024/03/DSC_8963-01-681x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2024/03/DSC_8959-01-681x1024.jpeg)
Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK