Panerad fisk & klyftpotatis med skolans kalla sås

Drömmigt goda matlådor denna vecka! Smidigt att förbereda på bara en plåt i ugnen och sen röra ihop såsen 😊

4 port.

valfri mängd potatis
flytande smör
olivolja
lökpulver
vitlökspulver
citronpeppar

1 förp Fish sticks/Fish Bites, Garant

Skolans kalla fisksås
2 dl grekisk yoghurt/crème fraiche
½ dl bostongurka
¼ dl majonnäs
½ msk citronsaft
½ tsk socker
½ tsk salt
svartpeppar
klippt dill

Skala och klyfta potatisen.
Blanda med valfri mängd flytande smör och olivolja i en bunke eller plastpåse.
Häll ut på plåt och krydda.
Blanda runt och ställ in i ugnen i 200°C i ca 25-30 min.

När det är ca 16-17 min kvar av potatisen så lägg in fisken i ugnen bredvid potatisen, vänd efter halva tiden.

Blanda ihop alla ingredienser till såsen så får den stå och gotta till sig i kylen tills det är dags att servera.

Kalorisnålare alternativ

Använd t.ex grekisk yoghurt 0% fett eller minifraiche, lättmajonnäs och sötströ. I övrigt följ receptet 👌

Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *