Köttfärsröra med fyra ostar

En snabb och enkel vardagsrätt som uppskattas av hela familjen! I samarbete med Smakbox har jag fått prova en pasta från Barilla som heter Papiri, passade perfekt till denna rätt 😊

6 port.

600 g färs
1 gul lök
1 pkt Kelda fyra ostar
1 msk kalvfond
2 dl grädde/pastavatten
soja

Stek färs och finhackad lök i smör i en stekpanna.
När färsen är klar häll i ostsåsen, fonden och grädden, låt det sjuda upp.
Droppa i lite soja för att få lite färg på såsen.

Låt såsen stå och småsjuda i ca 5 min.
Servera med kokt pasta.

Viktväktarna Points

600 g nötfärs 5% *
1 gul lök
1 pkt Kelda fyra ostar *
1 msk kalvfond
1½ dl pastavatten
½ dl matlagningsgrädde 13% *
soja

Totalt blir det 7P/port exkl tillsatt matfett och pasta.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 235 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lövbiffsgryta med rödlök

Hoppas ni har en trevlig helg! Här har vi farit intill stan hela familjen för att uträtta en rad ärenden, bäst att klumpa ihop dom nu när bränslet är högt och sen är det svårt att hinna med nåt på vardagarna när det är jobb, aktiviteter mm. Men nu är jag helt slut, värre att gå i affärer ett par timmar än att jobba en hel dag 🙄

Hittade ett tidningsutklipp som jag sparat på detta recept. Blev så himla gott! Testa 😉

4 port.

500 g lövbiff
1 rödlök
1 röd paprika
1 påse babyspenat
smör
1 tsk salt
1½ msk worcestershiresås
2 dl crème fraiche
1 dl vatten

Skär köttet i tunna strimlor.
Skala och skiva löken och skär paprikan i strimlor.
Bryn köttet i smör i en panna, lägg sedan åt sidan.
Fräs löken och paprikan i en pannan, tillsätt spenaten en kort stund och lägg tillbaka köttet ihop med grönsakerna.
Krydda med salt och worcestersås.
Rör i crème fraiche och vatten.
Låt allt koka ihop 2-3 min.
Servera med ris eller potatis.

Viktväktarna Points

500 g lövbiff *
1 rödlök
1 paprika
1 påse babyspenat
smör (lägg till points för mängden du använder)
1 tsk salt
1½ msk worcestershiresås *
2 dl crème fraiche 8% *
1 dl vatten

Totalt blir det 6P/port exkl matfett och tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 213 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Fläskfilé med ost- & senapssås

Äntligen fredag och den lediga tiden med familjen börjar 🥳 Schlagerfinal imorgon, annars inte så mycket på agendan förutom att vila så man orkar jobba igen nästa vecka 😁

Testade en ny fläskfilérätt förra helgen som blev så otroligt god, kunde dessutom inte låta bli att fota i solljuset som strålade in i uterummet (lite busigt då man får finare bilder om man inte tar direkt i solljus, men kunde inte låta bli då ljuset passade ihop med tallriken). Ha en fin helg och njut av något gott!

4 port.

500 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2½ dl grädde
1 dl vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
50 g prästost
persilja

Skär köttet i skivor.
Skala och hacka lök och vitlök.
Bryn köttet i smör i en stekpanna.
Tillsätt lök, salt, peppar och pudra över mjölet.
Blanda runt ordentligt
Häll i grädde, vin, fond och senap.
Låt koka upp under omrörning.
Låt koka i såsen 3-5 min.
Ta grytan från värmen.
Riv osten och rör ner den i grytan vid servering.
Strö över hackad persilja.

Servera med ris eller potatis.

Viktväktarna Points

500 g fläskfilé *
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör (lägg till points för den mängd du använder)
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl matlagningsgrädde 13% *
1½ dl vatten
1 dl vitt vin, matlagningsvin *
1 msk vetemjöl *
2 msk kalvfond *
1 msk dijonsenap
50 g prästost, 17% *
persilja

Totalt blir det 7P/port. Lägg ev till points för tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: 250 kcal/port exkl tillbehör och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Havregrynsgröt med äpple

Är inne i en grötperiod nu på helgerna. Föredrar att variera mig lite mellan vardagsfrukost och helgfrukost för att kunna äta av allt som jag gillar utan att behöva välja bort något bara för att jag håller på med min viktresa.

Att riva ner ett äpple i gröten blir så gott samt lite högre mättnadskänsla. Testa 😉

1 port.

1 dl havregryn
2 dl vatten/mjölk
½ krm salt
½ tsk vaniljsocker
1 st äpple
2 krm kanel
mjölk

Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull.
Koka upp och låt koka ca 3 minuter.
Skär/grovriv äpplet i mindre bitar och blanda ner i gröten.
Pudra över kanel och häll på mjölken.

Viktväktarna Points

1 dl havregryn *
2 dl vatten
½ krm salt
1 krm vaniljpulver
½-1 st äpple
2 krm kanel
¾ dl mjölk 1.5%
*

Totalt bir det 5P/port. Lägg ev till points för övriga frukosttillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: 245 kcal/port exkl övriga frukosttillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Minimazarin med kardemummasocker

Grattis alla kvinnor! Idag är det våran dag ❤️

Bakade dessa förenklade mazarinkakorna för ett tag sen, så sjukt goda! Perfekt om man vill baka något med minimal arbetsinsats och som är lite utöver det vanliga 😊

12 st

50 g rumsvarmt smör
150 g mandelmassa
2 msk vetemjöl
3 ägg
½ krm salt
½ tsk stött kardemumma

Garnering
½ dl strösocker
1 tsk stött kardemumma

Sätt ugnen på 175°C.
Rör smör och riven mandelmassa mjukt.
Tillsätt vetemjöl, uppvispade ägg, salt och kardemumma.
Fördela i pappersfomar på en muffinsplåt.
Grädda på en plåt i mitten av ugnen i ca 10 min.
Låt mazarinerna svalna och ta loss dom ur formarna.
Vänd dom i en blandning av socker och kardemumma.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Baconsås med smak av svamp & timjan

Ny vecka och nya mål som ska klaras. Är på dag 7 idag på min Walkstreakutmaning, kul att så många hänger på så att vi gör detta tillsammans👌

Det här receptet komponera jag ihop bara sådär genom att köpa hem en förp pastasås som jag inte testat förut, blev riktigt gott 😊 Kan lägg ut bild under kvällen i Instagram storys på hur pastasåsförpackningen ser ut (tetrapak, typ som krossade tomater). Ett recept väl värt att testa!

6 port.

pasta
3 förp. bacon
1 förp. pastasås tomat/champinjon, Ica
2 dl crème fraiche karljohansvamp/timjan
salt
peppar
pastavatten

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Strimla baconet och stek i en panna.
Tillsätt pastasåsen och crème fraiche och låt det koka upp.
Låt det stå och småputtra i ca 5-10 min.
Smaka av med salt och peppar och späd pastasåsen med pastavatten till lagom konsistens.
Servera med valfria grönsaker.

Viktväktarna Points

pasta, valfri mängd
3 förp. kycklingbacon *
1 förp. pastasås tomat/champinjon, Ica *
2 dl crème fraiche karljohansvamp/timjan *
salt
peppar
pastavatten

Totalt blir det 6P/port. Lägg till points för valfri mängd pasta.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 159 kcal/port exkl tillsatt matfett, pasta och extra grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Krämig pastasallad med soltorkadtomatröra

Godkväll! Vilket fint väder det har varit om dagarna denna vecka, har njutit av em promenader med hunden i solen, så skönt. Synd bara att det blir så kallt om nätterna 💫

Hur ofta äter du en matig sallad? Jag gör det inte ofta, blir mest lättare sallader som ceasarsallad, tacosallad och skinksallad. Men nu härom veckan var jag så sugen på en pastasallad i lunchlådan så det fick det bli. Hämtade min inspiration från grymma Emilia som har bloggen Matinspo. Lite skillnad på mängden av några livsmedel i Vikväktaralternativet av receptet, men det blev lika gott för det 👌

4 port.

200 g soltorkade tomater
1 st vitlöksklyftor
3 dl créme fraiche
15 blad basilika
peppar

400 g pasta
1 st rödlök

15 st körsbärstomater
2 dl oliver
½ st gurka
1 burk kronärtskocka
125 g minimozzarella
1 msk olivolja
salt

150 g prosciutto
parmesan
basilika

Sila av tomaterna.
Lägg alla ingredienser till tomatröran i en matberedare.
Mixa.
Smaka ev av med salt.
Koka pastan.
Hacka under tiden alla grönsaker- sila av oliver, kronärtskockorna och mozzarellan.
När pastan är klar, skölj i kallt vatten.
Blanda pastan med olivolja och röran.
Vänd i alla grönsaker och mozzarellan.
Smaka av med salt.
Toppa pastasalladen md proscuttio, hyvlad parmesan och basilika.
Servera!

Viktväktarna Points

100 g soltorkade tomater, torra *
1 st vitlöksklyftor
2 dl grekisk/turkisk yoghurt 0%
1 dl lättyoghurt 0.5%
15 blad basilika
peppar
325 g pasta, kokt *
1 st rödlök
15 st körsbärstomater
(2 dl oliver) äter ej, lägg till points om du vill ha
½ st gurka
1 burk kronärtskocka
4 st Babybel light *
½ msk olivolja *
salt
100 g prosciutto di Parma, Ica *
parmesan (lägg till points för mängden du tillsätter)
basilika

Totalt blev det 8P/port.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 395 kcal/port exkl oliver och parmesanst.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK